Furoszemid oldatot ampullákba használati utasítást, indikációk, adagolási (2024)

Öngyógyítást káros lehet az egészségre.
Meg kell, hogy konzultáljon orvosával, és olvassa el az utasításokat a felhasználás előtt.

2 ml (ampulla) tartalmaz: Hatóanyag: 20 mg furoszemidet vezetünk; Segédanyagok - nátrium-hidroxid, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

Tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás folyadék.

Jelzések

Ödéma szindróma krónikus szívelégtelenség, akut szívelégtelenség, krónikus veseelégtelenség, a nefrotikus szindróma (a nephrosis szindrómát előtérben kezelés az alapbetegség); ödéma szindróma májbetegség; agyi ödéma; magas vérnyomásos krízis, súlyos artériás magas vérnyomás; Kényszerített diurézis miközben kémiai vegyületek mérgezés kimenetre vesék változatlan.

Ellenjavallatok

Túlérzékenység, akut glomerulonephritis, akut veseelégtelenség anuriában (glomeruláris filtrációs ráta értéke kisebb, mint 3 - 5 ml / perc), súlyos májelégtelenség, hepatikus kóma és precoma, szűkületek a húgycső, húgyúti elzáródás kő prekomatosnoe állapotban, hiperglikémiás kóma, hiperurikémia, köszvény , dekompenzált mitrális vagy aorta stenosis, hipertrófiás obstruktív cardiomyopathia, megnövekedett központi vénás nyomás (a fenti 10 Hgmm), alacsony vérnyomás I, akut miokardiális infarktus, hasnyálmirigy-gyulladás, sérti a víz-elektrolit-anyagcserében, és a sav-bázis egyensúly (hipokalémia, alkalózis, hypovolaemia, sóhiány, chloropenia, hipokalcémia, hypomagnesiaemia), a digitálisz-mérgezés.

Hogy óvatos, amikor prosztata hiperplázia, a szisztémás lupus erythematosus, hypoproteinemia (veszélye ototoxicitás), diabetes mellitus (csökkent glükóz tolerancia), szűkületet ateroszklerózis az agyi artériák, a terhesség (különösen az első felében, lehet használni az egészségügyi), szoptatás.

Adagolásra és

Létrehozza függően egyedileg jelzések, a klinikai helyzet, a beteg kora. A kezelés során adagolási rendet úgy állítjuk be, függően a nagysága diuretikus válasz és dinamikája a beteg.

Furoszemidet intravénásan, ritkábban - izomba (hatékonyság jelentősen alább). A parenterális adagolás célszerűen azokban az esetekben, amikor nem tudja, hogy belül - sürgős esetekben, vagy amikor egy hangsúlyos ödémás szindróma.

Ödéma szindróma: felnőttek és gyermekek több mint 15 éve adagoljuk, amelynek kezdeti dózisa 20 és 40 mg furoszemid (1 - 2 ampulla) intravénásan, kivételes esetekben, intramuszkulárisan. Intravénás adagolás végezzük 1 - 2 perc; diuretikus válasz hiányában minden 2 Chasa adagolhatjuk növekvő dózisú, 50% eléréséhez megfelelő diurézis. A nagy dózisok (80 -, 240 mg vagy annál több) intravénásán adjuk be, amelynek mértéke nem nagyobb, mint 4 mg / min. A maximális napi dózis - 600 mg.

Kényszerített diurézis mérgezés esetén: 20-tól 40 mg furoszemid (1 - 2 ampulla) adtunk hozzá, hogy az elektrolit oldat infúziós. A további kezelés végezzük mennyiségétől függően a vizeletmennyiség és pótolnia kell az elvesztett folyadékok és elektrolitok.

Az átlagos napi dózis intravénás vagy intramuszkuláris injekció gyermek 15 év - 0,5-1,5 mg / kg.

Miután a kezdete a kívánt hatást a felvételi furoszemid belsejében.

mellékhatás

Szív-és érrendszer: vérnyomáscsökkenés, ortosztatikus hipotenzió, összeomlása, tachycardia, arrhythmia, csökkentése keringő vérmennyiség.

A idegrendszer: szédülés, fejfájás, paresztézia, letargia, a gyengeség, gyengeség, levertség, álmosság, zavart.

Az érzékek: vizuális és halláskárosodás.

Az emésztőrendszer: étvágytalanság, szájszárazság, szomjúság, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kolesztatikus sárgaság, hasnyálmirigy-gyulladás (súlyosbodása).

A urogenitális rendszer: oliguria, heveny vizelet-visszatartás (betegeknél prosztata hipertrófia), interstitialis nephritis, vérvizelés, csökkentett potenciát.

Allergiás reakciók: purpura, urticaria, hámló bőrgyulladás, eritéma multiforme, vasculitis, nekrotizáló vasculitis, bőr viszketés, hidegrázás, láz, fényérzékenység, anafilaxiás sokk.

Oldalról a vérképzésben: leukopenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, aplasztikus anémia.

A víz-elektrolit anyagcsere: hypovolaemia, kiszáradás (a trombózis kockázatát és embólia), hipokalémia, hiponatrémia, chloropenia, hipokalcémia, hypomagnesiaemia, metabolikus alkalózis.

Egyéb: izomgyengeség, lábikragörcs (tetánia).

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei: magas vércukorszint, hypercholesterinaemia, hyperuricaemia, glycosuria, hypercalciuria.

Amikor intravénásán adjuk be (opcionális) - tromboflebitisz, vese meszesedés a koraszülött csecsemők.

túladagolás

Tünetek: kifejezett vérnyomáscsökkenés, sokkot, hypovolaemia, kiszáradás, hemoconcentration, aritmia (beleértve a AV-blokk, kamrai fibrilláció), akut veseelégtelenség anuria, trombózis, tromboembólia, álmosság, zavartság, petyhüdt bénulás, apátia .

Kezelés: korrekció víz-só egyensúlyt és a sav-bázis egyensúly, a vértérfogat feltöltési, tüneti kezelés. Nincs speciális ellenszer.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott együttes beadása furoszemid és klorálhidrátot.

A koncentráció növelése és a kockázat a nephrotoxicitás és az ototoxicitás hatású cefalosporinok, aminoglikozidok, kloramfenikol, etakrinsav, ciszplatin, az amfotericin B (mivel versenyképes renális kiválasztás).

Növeli a hatékonyságot diazoxidot és teofillin csökkenti - antidiabetikumok, allopurinol.

Presszoraminok és furoszemid kölcsönösen csökkenti a hatékonyságot.

Gyógyszerek, amelyek blokkolják tubuláris szekréció, növeli a koncentrációt furoszemid a szérumban.

Egyidejű alkalmazása kortikoszteroidok, amfotericin B fokozott kockázata hipokalémia, kardiális glikozidok - növeli a digitálisz-mérgezés következtében hipokalémia (a magas és alacsony polaritású szívglikozidok) és nyúlás t½ (alacsony polaritású).

Csökkenti a lítium vese clearance és a kábítószer növeli a mérgezés.

A nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, szukralfát csökkentheti a diuretikumok hatását szintézisének gátlásával Pg, zavarok a plazma renin és kiválasztódását aldoszteron.

Ez fokozza a vérnyomáscsökkentő hatást a vérnyomáscsökkentő szerek, neuromuszkuláris blokád depolarizáló izomrelaxánsok (szuxametonium-klorid), és csökkenti a hatása nem-depolarizáló izomrelaxánsok (tubokurarin).

Egyidejű kezelés nagy dózisú szalicilátok a háttérben a furoszemid kezelés növeli a megnyilvánulása toxicitás (mert versenyképes vese kiválasztás)

Óvatosan kell eljárni együtt furoszemid riszperidon.

Fogadása párhuzamosan ciklosporin vezethet kialakulásának kockázatával köszvény miatt hiperurikémia okozott furoszemid, ciklosporin és a károsodott vese urát-kiválasztást.

Kitett betegek a nephropathia beadására kontrasztanyagok részesülő furoszemid, magasabb volt a incidenciája vesekárosodás képest betegek kockázata magas nephropathia beadására kontrasztanyag, akik csak a / hidratálást bevezetése előtt a radiopak szer.

Az intravénásán beadott furoszemid enyhén lúgos kémhatású, ezért nem keverhető termékek pH-ja kisebb, mint 5,5.

Jellemzői a kérelem

Betegek túlérzékenység szulfonamidok és szulfonil lehet cross-érzékenység furoszemid.

Betegeknél, akik nagy dózisú furoszemid, hogy elkerüljék a fejlesztés a hiponatrémia és a metabolikus alkalózis nem praktikus, hogy korlátozza a fogyasztást a sót.

Megelőzése hipokalémia javasolta, hogy együttes beadása gyógyszerek és kálium-megtakarító diuretikumok (elsősorban spironolakton), és egy gazdag étrend a kálium.

Fokozott kockázata a megsértése a víz-elektrolit-egyensúly megfigyelt veseelégtelenségben szenvedő betegeknél.

Ha új vagy súlyosbodó azotemia és oliguria súlyos progresszív vesebetegség ajánlott felfüggeszteni a kezelést.

A diabetes mellitusban szenvedő betegek vagy csökkent glükóztolerancia igényelnek rendszeres ellenőrzése glükóz szintjét a vérben és a vizeletben.

Azoknak a betegeknek, öntudatlan állapotban, hypertrophia, a prosztata, szűkül a ureter vagy hidronefrózis figyelemmel kell kísérni a vizeletürítést lehetősége miatt a heveny vizelet-visszatartás.

Terhesség és szoptatás

A terhesség (különösen az első fele) furoszemid venni az egészségügyi alapos értékelése után haszon arány az anya / magzati kockázatot.

Kiválasztódik az anyatejbe szoptató nők, és ezért tanácsos az elválasztás.

Hatásai a gépjárművezetéshez járművek és irányítási mechanizmusok

A kezelés alatt kerüljék a potenciálisan veszélyes tevékenységet igénylő tevékenységek fokozott figyelem és a pszichom*otoros sebességet reakciókat.

kiadás Form

A 2 ml-es ampullákba, csomagolt №10, №10h1.

tárolási körülmények

A sötét helyen hőmérsékleten nem magasabb, mint 25 ° C-on Tartsuk távol a gyermekektől.

szavatossági idő

2 év. A gyógyszer nem használt lejárati dátum után.

Kínálati viszonyok gyógyszertárak

Receptre.

Öngyógyítást káros lehet az egészségre.
Meg kell, hogy konzultáljon orvosával, és olvassa el az utasításokat a felhasználás előtt.

Kapcsolódó cikkek

  • Bekarbon - használati utasítást, jelzések és ellenjavallatok, összetétele és mellékhatások

  • Gentamicin - Injection (gentamicin), használati utasítást, javallatok és ellenjavallatok,

  • Gliatilin - használati utasítást, indikációk, adagolás, analógok

Furoszemid oldatot ampullákba használati utasítást, indikációk, adagolási (2024)
Top Articles
The Insider Threat: Unveiling Zero Day Attacks from Within - FasterCapital
Fun Facts & Behind-The-Scene Secrets From “Married… With Children”
Sugar And Spice 1976 Pdf
Laura Loomer, far-right provocateur who spread 9/11 conspiracy theory, influencing Trump as he searches for a message | CNN Politics
El Patron Mexican Restaurant New Ellenton Menu
Msc Open House Fall 2023
Panorama Charter Portal
Guardians Of The Galaxy Showtimes Near Athol Cinemas 8
Mensenlinq: Overlijdensberichten zoeken in 2024
What Is The Value Of 53I 9
Nook Glowlight 3 Case
Giant Egg Classic Wow
Does Publix Pharmacy Accept Sunshine Health
Milk And Mocha Bear Gifs
Weldmotor Vehicle.com
Estate Sales Net Grand Rapids
Things to do in Wichita Falls this weekend Sept. 12-15
2320 Pioneer Rd
New York Rangers Hfboards
Bbaexclusive
Nbl Virals Series
Ice Crates Terraria
En souvenir de Monsieur Charles FELDEN
Ma.speedtest.rcn/Merlin
Dimbleby Funeral Home
Krunker.io - Play Krunker io on Kevin Games
The Front Porch Self Service
Bfri Forum
Let Basildon Sniff Your Hand
The History Of Fujoshi, Male Shippers, And How Its Changed
NWS Southern Region Tropical Webpage
4 Pics One Word Level 363
Stuckey Furniture
How to Start a Travel Agency: Steps and Tips | myPOS
2005 Volvo XC 70 XC90 V70 SUV Wagon for sale by owner - Banning, CA - craigslist
Petco Clinic Hours
Rbgfe
Mycourses Wcc
MyEyeDr. near Lind<b>ergh Center Metro Station
Best Greek Restaurants In Manhattan
Expend4bles | Rotten Tomatoes
Concord Mills Mall Store Directory
Okeeheelee Park Pavilion Rental Prices
Swrj Mugshots Logan Wv
Documentaries About FLDS: Insightful Looks into the Fundamentalist Church
Baroque Violin Shop Cincinnati Oh
Barbie: A Touch of Magic
Lifetime Benefits Login
Arcanis Secret Santa
Fifty Shades Of Gray 123Movies
Ultimate Guide to Los Alamos, CA: A Small Town Big On Flavor
Restaurants Near Defy Trampoline Park
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6167

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.